28 Ocak 2010 Perşembe

Güle Güle Nonda

Galatasaray'ın resmi sitesinden yapılan açıklama: ''Shabani Christophe Nonda'ya kulübümüze yaptığı hizmetler için teşekkür eder, bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz''.

Neill, Jo ve Dos Santos'un takıma katılmasından sonra merakla beklenen kimin gönderileceği sorusu bugün Galatasaray resmi sitesinden yapılan açıklama ile cevabını buldu.

Kewell mı, Nonda mı, Leo Franco mu derken torbadan Nonda'nın ismi çıktı. Kim ne derse desin Nonda ilk günkü Nonda değil. İlk sezonunda oynadığı futboldan çok uzak, bilhassa çok isteksiz. Önceden topu alıp ceza sahasına yaptığı driplinglerin yüzde 1 ini göremez olduk, sadece 6 pastan gol atan, kafasına veya ayağına gelince topa hamle yapan, topa koşma isteği kalmamış bi oyuncu vardı karşımızda. Belki tek forvet oynamak ona göre değil, belki oyun anlayışımız böyleydi ama ortasahaya gelip duvar paslarında yardımcı oyuncu olarak yer alması birçoğumuzun dikkatini çekmiştir. Nonda bu sezon tam anlamıyla bu aralar ''striker'' diye tabir edilen oyuncu olmadı, orta saha oyuncu gibi çalıştı. Fazlada üstüne gitmeye gerek yok :) Galatasaray'da olduğu süre içerisinde efendi kişiliği, profesyonel ve sakin tavırları ile dikkat çekti, hepte öyle hatırlanıcaktır. Hoşçakal Nonda.

Hiç yorum yok: